Средствата за предоставената техника и хуманитарна помощ на Украйна подлежат на

...
Средствата за предоставената техника и хуманитарна помощ на Украйна подлежат на
Коментари Харесай

ЕС ще плати на България предоставената на Украйна помощ

Средствата за предоставената техника и филантропична помощ на Украйна подлежат на възобновяване от европейския механизъм за поддръжка на мира (European Peace Facility, EPF). Това заяви служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

Той добави, че България към този момент е кандидатствала и изпратила нужните документи.  " Очакваме в избран интервал от време средствата ни да бъдат възобновени ", сподели още Стоянов при откриването в Костенец на завод за военна продукция на предприятието " Терем ".

По този метод за първи път бе оповестено публично, че страната ни ще получи цялостна отплата за помощта, която е оказала за Украйна. 

По-рано министерството на защитата заяви, че е предоставило филантропична помощ на Украйна за 7 097 730.15 лева Помощта се състоеше в 2000 каски, 2000 бронежилетки, 350 броя медицински комплекти, 5000 комплекта зимни облекла - полушуба с подплата, чеп с подплата, риза с дълъг ръкав и шапка, и 5000 броя обувки - цели, полеви.

В началото на януари Димитър Стоянов разгласи, че Украйна желае от България и помощ под формата на различни муниции, бронетанкова техника и зенитно-ракетни комплекси. Към момента обаче нямало нищо контрактувано.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР